Om oss

Historik

X-ponent Inredning grundades 1937 av Jack Höglund i Sundsvall och kom att ingå som en del av Näslund och Wiklunds järnhandelskedja. 1963 förvärvade Sigvard Johansson X-ponent och började, bland annat på grund av kontakter inom FMV, att orientera produkterna mot industrin. År 1996 övertog Ewert Johansson verksamheten från Sigvard Johansson och 2000 flyttades X-ponent från Sundsvall till Eskilstuna. År 2012 övertog Daniel Jacobsson och flyttade till en ny fabrik i Vilsta Industriområde i Eskilstuna under året 2017.

Om X-ponent Inredning

X-ponent Inredning utvecklar och tillverkar verkstadsinredning till industrier samt verkstäder. Bolaget erbjuder även ett av Europas största och bredaste upphängningssystem av krok och hållare. Kunderna återfinns inom bil- och lastbilsindustri, läkemedelsindustri, brandkår och försvar, skolor etcetera. Produkterna säljs även via återförsäljare i Norge, Danmark och Holland.

Fastän det finns ett utvecklat bassortiment arbetar bolaget i många fall tillsammans med kund och tar fram förslag till ”ordning och reda”. Utefter kundens önskemål och behov för den egna verksamheten kan X-ponent tillverka specialartiklar och ta fram innovativa lösningar som underlättar kundens vardag. All utveckling och produktion sker i Eskilstuna och bolaget vill hålla en hög kvalitet på sina produkter. X-ponent är ISO-certifierade med ISO 9001 (kvalitet) samt ISO 14001 (miljö).

I och med flytten till ny lokal på 3000 kvadratmeter delar X-ponent Inredning nu lokal med Södergrens Metallindustri AB. På så sätt blir kedjan kortare från enstaka delar till färdig produkt och leveranstiden kan hållas kort. Södergrens Metallindustri är främst inriktade på plåtbearbetning och hanterar plåt upp till 12 mm i de flesta material såsom rostfritt, mässing, aluminium och stål.