Om oss

Historik

X-ponent Inredning grundades 1937 av Jack Höglund i Sundsvall och kom att ingå som en del av Näslund och Wiklunds järnhandelskedja. 1963 förvärvade Sigvard Johansson X-ponent och började, bland annat på grund av kontakter inom FMV, att orientera produkterna mot industrin. År 1996 övertog Ewert Johansson verksamheten från Sigvard Johansson och 2000 flyttades X-ponent från Sundsvall till Eskilstuna. År 2012 övertog Daniel Jacobsson och flyttade till en ny fabrik i Vilsta Industriområde i Eskilstuna under året 2017. Sedan ägarbyte i början av 2021 är det Fredrik Kullman som driver företaget vidare mot nya mål.

Om X-ponent Inredning

X-ponent Inredning utvecklar och tillverkar verkstadsinredning till industrier samt verkstäder. Bolaget erbjuder även ett av Europas största och bredaste upphängningssystem av krok och hållare. Kunderna återfinns inom bil- och lastbilsindustri, läkemedelsindustri, brandkår och försvar, skolor etcetera. Produkterna säljs även via återförsäljare i Norge, Danmark och Holland.

Fastän det finns ett utvecklat bassortiment arbetar bolaget i många fall tillsammans med kund och tar fram förslag till ”ordning och reda”. Utefter kundens önskemål och behov för den egna verksamheten kan X-ponent tillverka specialartiklar och ta fram innovativa lösningar som underlättar kundens vardag. All utveckling och produktion sker i Eskilstuna och bolaget vill hålla en hög kvalitet på sina produkter. X-ponent är ISO-certifierade med ISO 9001 (kvalitet) samt ISO 14001 (miljö).